fbpx

Enter your keyword

Ανοιχτό εργαστήριο Γλυπτογραφίας

Ανοιχτό εργαστήριο Γλυπτογραφίας

Ανοιχτό εργαστήριο Γλυπτογραφίας

Στόχος αυτών των μαθημάτων είναι να σας μυήσει στην τέχνη της εγχάραξης λίθων και υλικών, της αποτύπωσης δηλαδή έγγλυφης παράστασης (intaglio) ή ανάγλυφης παράστασης (cameo) σε οργανικά υλικά και  ημιπολύτιμους λίθους.

Σταδιακά, μέσω της ελεγχόμενης αφαίρεσης όγκου με τα κατάλληλα εργαλεία και περνώντας από υλικά χαμηλότερης σκληρότητας σε εκείνα υψηλότερης σκληρότητας, θα εξασκηθείτε ώστε να προσεγγίζετε την ανάδειξη φόρμας / μορφής σε υλικά όπως ξύλο, κόκαλο, μάργαρο, αχάτες διαμορφώνοντας έτσι ελαφριά ή βαθιά εσώγλυφα/ανάγλυφα γλυπτογραφικά έργα.

Με άλλα λόγια, θα διδαχτείτε στην πράξη πώς να σκαλίζετε γλυπτά μικρής κλίμακας, εντρυφώντας στα μυστικά μιας πανάρχαιας μοναδικής τέχνης, η οποία στο πέρασμα των χρόνων έχει κομψοτεχνήματα ιδιαίτερης καλαισθησίας και αριστοτεχνίας να μας επιδείξει.

Στο χώρο του εργαστηρίου ο κάθε σπουδαστής έχει τον προσωπικό του πάγκο που είναι πλήρως εξοπλισμένος με γραφική ύλη για τον σχεδιασμό, με ατομικό εξοπλισμό, με προσωπική εργαλειοθήκη και παρέχει δωρεάν όλα τα εργαλεία και τα υλικά που θα χρειαστείτε για να μάθετε τις τεχνικές δημιουργίας των δικών σας κατασκευών . Έτσι δεν χρειάζεται στο ξεκίνημα σας να ξοδέψετε χρήματα για την αγορά εργαλείων και υλικών. Όλα οι δημιουργίες που θα κατασκευάσετε φυσικά σας ανήκουν.

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων θα σας δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το κέντρο μας που είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας (ΚΔΒΜ1) και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Τεχνικές

 Σύντομη ιστορία της Γλυπτογραφίας
 Γεμμολογικός προσδιορισμός υλικού επιφανείας
 Μικρογραφικός σχεδιασμός
 Εφαρμογή τεχνικής σταδιακά σε ξύλο, κόκαλο, μάργαρο, αχάτη
 ελεγχόμενη αφαίρεση όγκου με φρέζες, τροχούς, διαμαντόφρεζες
 Διαμόρφωση εσώγλυφου / ανάγλυφου έργου
 Λείανση, γυάλισμα

Ολιγομελή τμήματα

Άτομα (4-6)

Διάρκεια σεμιναρίου

Ανοιχτό εργαστήριο

Εργαλεία και Υλικά

Δωρεάν

Bεβαίωση παρακολούθησης

Απο το feel-free Κέντρο δια βίου μάθησης Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Κόστος συμμετοχής

130€ / μήνα (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

Τερέζα Δαμιανίδου

Γεννημένη στον Πειραιά η Τερέζα Δαμιανίδου παρακολουθεί την περίοδο 1990-1993 σεμινάρια εκτίμησης αντικών, οργανικών και ανόργανων υλικών στο School of Glyptic Arts, Αθήνα, όπου και μαγεύεται από τον κόσμο της τέχνης. Στη συνέχεια σπουδάζει γεμμολογία, γλυπτογραφία, αδαμαντολογία στον ΕΛΚΑ με τον Nick Kielty Labrinides και την Αλεξάνδρα Κρίκου, αποκτώντας το Diploma of Gemmology, GAGTL, Great Britain. Στα χρόνια που ακολουθούν μυείται στον κόσμο της μικρογλυπτικής, το σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμήματος στο Κέντρο Τεχνών ‘Πλάκας’, Αθήνα, με τον Μάνο Παναγιώτου. Δημιουργεί το 1999 το εργαστήριο της στο κέντρο της Αθήνας, ενώ παράλληλα διδάσκει γεμμολογία, γλυπτογραφία και κόσμημα στο χώρο της και σε γνωστά εκπαιδευτήρια. Το 2003 παρακολουθεί επεξεργασία θερμού σμάλτου με την Αλεξάνδρα Κρίκου και το 2007 σεμινάριο με θέμα ‘Casting forms and colours, inside and outside’, Peter Bauhuis, Alchimia, Φλωρεντία. Το 2008 δίνει διάλεξη με θέμα ‘Homage to Cecil Tomas and his connection to Greece’, Royal British Society of Sculptors και Hellenic Centre, Λονδίνο, ως μέλος της ομάδας Cosmochaos. Ακολουθούν στα μετέπειτα χρόνια προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και δημοσιεύσεις έργων της σε περιοδικά. Για τα έργα της εμπνέεται από την ίδια τη ζωή, αναζητά την πρόκληση στην τεχνική, το απρόσμενο και την αρμονία στην έκφραση.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 3006663, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 21:00, Σάββατο 9:00 με 13:00 ή στείλτε μας μήνυμα

Φόρμα ενδιαφέροντος