fbpx

Enter your keyword

Ταχύρρυθμα μαθήματα κοσμήματος 2020

Ταχύρρυθμα μαθήματα κοσμήματος 2020

Ταχύρρυθμα μαθήματα κοσμήματος 2020

Βασικές τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων

Θέλετε να μάθετε να κατασκευάζετε τα δικά σας χειροποίητα κοσμήματα αλλά:

 • Βρίσκεστε εκτός Αθηνών και δεν μπορείτε να συμμετέχετε λόγω απόστασης σε μαθήματα που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση;
 • Έχετε περιορισμένο χρόνο και δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε κύκλους μαθημάτων που διαρκούν τρεις και τέσσερις μήνες;

Πλέον υπάρχει η δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με αυτή την τόσο ωραία τέχνη, παρακολουθώντας ταχύρρυθμα μαθήματα κατασκευής κοσμήματος στο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο μας στο κέντρο του Πειραιά!

Στα μαθήματα για αρχάριους θα μάθετε να κατασκευάζετε χειροποίητα κοσμήματα με τις βασικές τεχνικές της αργυροχρυσοχοΐας. Από τα πρώτα κιόλας μαθήματα θα μπορείτε να επεξεργαστείτε το μέταλλο και να κατασκευάσετε το πρώτο σας ολοκληρωμένο κόσμημα. Εφαρμόζοντας τις τεχνικές, θα μάθετε να υλοποιείτε τις προσωπικές σας ιδέες, δημιουργώντας κοσμήματα που σας χαρακτηρίζουν. Ολοκληρώνοντας το εργαστήριο των αρχαρίων θα έχετε δημιουργήσει την πρώτη σας συλλογή κοσμημάτων.

Οι θέσεις του Μαρτίου έχουν καλυφθεί! Αναμένονται νέες ημερομηνίες!

Ολιγομελή τμήματα

Άτομα (4-6)

Διάρκεια σεμιναρίου

2 εβδομάδες

Εργαλεία & υλικά

Δωρεάν

Διάρκεια διδακτέας ύλης

30 ώρες

Bεβαίωση παρακολούθησης

Απο το feel-free Κέντρο δια βίου μάθησης Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Κόστος συμμετοχής

370€ μαζί με το φπα

Οι τεχνικές που θα διδαχτείτε:

 • Μεταφορά Σχεδίων
 • Κοπή μετάλλου (σεγάρισμα)
 • Λιμάρισμα μετάλλου με διαφορετικών διατομών λίμες
 • Γυάλισμα με σμυριδόχαρτο (φινίρισμα)
 • Τρύπημα μετάλλου
 • Συγκόλληση μετάλλων και συρμάτων (ασημοκόλληση)
 • Λουστράρισμα μετάλλων (στίλβωση)
 • Πυράκτωση μετάλλων (ανόπτηση)
 • Σφυρηλάτηση (διακοσμητικό φινίρισμα)
 • Δημιουργία υφών με χειρονακτικούς και μηχανικούς τρόπους
 • Συγκόλληση πολυεπίπεδων συνθέσεων με συνδυασμό μετάλλων (τοπογραφικό)
 • Χειροποίητα κουμπώματα για σκουλαρίκια
 • Κατασκευή συμπαγών μπιλιών (γράνες)
 • Κατασκευή δαχτυλιδιού στο νούμερο μας (κλειστή γάμπα)
 • Οξειδώσεις

Μαθήματα και εργαστήριο

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων γίνονται και θεωρητικές προσεγγίσεις οσον αφορά την μεταλλοτεχνία και δίνονται σημειώσεις για τεχνικές και λοιπές πληροφορίες για την αργυροχρυσοχοΐα. Επίσης δίνεται λίστα με όλα τα εργαλεία και τα υλικά που έχουμε χρησιμοποιήσει στο εργαστήριο και λίστα με όλες τις διευθύνσεις καταστημάτων αργυροχρυσοχοΐας, λοιπών υλικών και εξαρτημάτων για την κατασκευή κοσμήματος, όπως και πληροφορίες για επιμεταλλώσεις και χυτεύσεις των κοσμημάτων σας.

Στο χώρο του εργαστηρίου ο κάθε σπουδαστής έχει τον προσωπικό του πάγκο που είναι πλήρως εξοπλισμένος με γραφική ύλη για τον σχεδιασμό, με ατομικό εξοπλισμό αργυροχρυσοχοΐας, με προσωπική εργαλειοθήκη και παρέχει δωρεάν όλα τα εργαλεία και τα μέταλλα που θα χρειαστείτε για να μάθετε τις τεχνικές δημιουργίας των δικών σας κοσμημάτων. Έτσι δεν χρειάζεται στο ξεκίνημα σας να ξοδέψετε χρήματα για την αγορά εργαλείων και υλικών. Όλα τα κοσμήματα που θα κατασκευάσετε φυσικά σας ανήκουν.

Μέχρι το τέλος του εργαστηρίου θα έχετε ολοκληρώσει τις κατασκευές σας και θα έχετε δημιουργήσει την πρώτη σας συλλογή που θα αποτελείται απο ένα διάτρητο κρεμαστό στοιχείο, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με πολυεπίπεδες ανάγλυφες κολλήσεις και ένα δαχτυλίδι με κλειστή γάμπα και κόλληση χειροποίητου πολυεπίπεδου στοιχείου στο πάνω μέρος.

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου μαθημάτων θα σας δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από το κέντρο μας που είναι πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας (ΚΔΒΜ1) και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Οι θέσεις του Μαρτίου έχουν καλυφθεί!

Νέο ταχύρρυθμο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2020. Οι εγγραφές άρχισαν και ισχύουν μέχρι την κάλυψη των θέσεων!

Παρακάτω θα βρείτε τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων

Ημερομηνίες μαθημάτων: Δευτέρα 11/5/20, Τρίτη 12/5/20, Τετάρτη 13/5/20, Παρασκευή 15/5/20, Δευτέρα 18/5/20, Τρίτη 19/5/20, Τετάρτη 20/5/20, Παρασκευή 22/5/20. Ημέρες και ώρες: Δευτέρες εως Τετάρτες: 10:00 – 14:00, Παρασκευές: 13:00 – 16:00

Εργασίες μαθητών

Εργασίες μαθητών

Τι είπαν για εμάς

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 3006663, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 με 21:00, Σάββατο 9:00 με 15:00 ή στείλτε μας μήνυμα.

Φόρμα ενδιαφέροντος